måndag 26 januari 2009

Weight Pull

Igår bar det av till årets första weightpull träning med Kevin och ni må tro att han var lite mallig när vi lämnade alla andra hundarna hemma och bara Kevin fick följa med! Det är ett helt underbart gäng som håller på med weightpull i Oxelösund och de får en att verkligen känna sig välkommen. De är snälla att låna ut ett sele till Kevin och det var inte alldeles lätt att hitta ett som passade, nog för att Kevin är en väldigt stor faraohund så är han fortfarande smal och elegant i kroppen jämfört mot en amstaff eller en bulldog. Kevin älskar verkligen att arbeta och han har från första stund inte haft några problem med varken selet eller att dra kedjorna (som låter en hel del). Han drog 10kg kedja, vilket i sig inte är så mycket men det tar ganska mycket både fysiskt och psykiskt och det är viktigt att man ska gå långsamt fram med mycket beröm och upppmuntran. Kevin har inte fått börja dra vagnen än men igår fick han "fejkdra" den, alltså vi satte honom framför vagnen och låtsades spänna fast honom och sen fick han börja dra på kommandot "framåt" och det är bara för att han ska vänja sig vid hur det går till och så, så nästa steg är att låta honom dra vagnen utan vikter så vi får se hur det går. Tog i alla fall lite bilder från när han drog kedjorna:








5 kommentarer:

Sofie sa...

Vilken duktig kille :)

Anonym sa...

Även denna Sofie tycker Kevin är duktig och kul att ni testar något nytt med faraonerna :)

Kram S

Anonym sa...

Vad häftigt! kanske vore nått för Saga.. eller kanske min son Axel *fniss' Axel är som en pitbull så han skulle nog orka bär/dra lasset

Mvh
Alex

Anonym sa...

Ja jag kan i alla fall lova att Axel kommer sova som en stock efteråt!!! Saga också för den delen!

Anonym sa...

Tänk vad man kan göra med en hund för att aktivera den! Fantastiskt! Men vad är syftet? Bara för att det är roligt, bygga muskler, eller?
En som inte vet!
/H