onsdag 28 oktober 2009

LC

Ja då var det dags igen för Bråvikens klubbmästerskap. Den här gången hade vi tre faroner anmälda, Goliat Taika och Kevin. Vädret kunde ha varit bättre men vi hade byltat på oss en hel del, mulet och lite kyligt var det. Och vi fick med karlarna också!!! Både Tommy och Per-Erik följde med :). Faraohundarna gick nästan först och vi var väldigt tacksamma för det, för det blev lervälling efter några lopp. Kevin var först ut och Tommy släppte alla våra hundar (jag fotade och Eva växlade hundar och Per-Erik höll i den tredje -snacka om teamwork!!). Ja vad ska man säga om Kevins lopp? Han var grymt söt när han sprang och han hade jätteroligt, men han såg ut som en riktig heffaklump på fältet :) Han gick omkull i första svängen men han tog sig upp fort och fullföljde hela loppet. Goliat sprang som nummer två och han sprang på bra, fast när han kom i mål så sprang han förbi luren och sesn stannade han och såg väldigt undrande ut, vart tog haren vägen?? Försökte kasta luren lite men han tittade väldigt skeptiskt på mig som om han skulle gå på det! Taika var den som var svårast att släppa för hon var helt galen, hon skrek allt hon kunde och trixade och hon kunde inte stå still. Hon gjorde ett kanonlopp och när vi gick ut från banan så skrek hon i högansky!

Medan vi väntade på att alla hundar skulle springa klart så tog vi en rejäl promenad i skogen för att varva ner hundarna, fast de flåsade inte ens så de hade inte tagit ut sig så mycket. Tommy hjälpte till ute på fältet med att köra ut haren med fyrhjuling (klart han blev tvungen att köra lite). Gick tipspromenad med lite luriga frågor och sen fikade vi hembakta fyllda gifflar (gjorde två olika en veggo med fetaost, tomat och basilika och de andra var fyllda med salami, vitlök och ost -skitgott) och vaniljbullar! Vi blev lite puppevakt också åt en ursöt whippettös på 5månader -snacka om att man blev kär! Hon var så otroligt trevlig och lättsam och en riktig snygging kommer hon att bli!

Sen var det dags för prisutdelningen, och Taika blev bästa faraohund (för andra året i rad) och BIF5 gröngöling (74), Goliat kom 2 (65.5)och sist men inte minst Kevin (64). Så Taika slog pojkarna med 10 poäng och domarna var väldigt imponerade då detta bara var hennes andra lopp, och det förra sprang hon för ett år sen! Vi avslutade dagen med att åka förbi Tommys mormor Lisbeth och som alltid bjöd hon på gott fika och hundarna fick mumsa på leverpastej.

Kevin:



Goliat:



Taika:


Gruppfoto:



2 kommentarer:

Annakarin @ Mathias.W sa...

Grattis härliga bilder! Ps: gillar Evas tröja. Med fina vargar på. (Den ser varm ut)

Norbergarna sa...

Vad kul, grattit=)!
Till nästa år ska vi testa LC lite mer åxå. Han har provat en gång och tyckte det var såååååå kul! Och jag med;)