tisdag 1 december 2009

Norskvinnare -09

I lördags åkte vi upp till Södertälje för att möta Annica och fortsätta resan mot Lilleström. Trots den låna sträckan så gick det jättesmidigt och kändes inte alls långt eller jobbigt. Vi kom fram till Simon runt halv tolv på natten, det var verkligen jättekul att få träffa Simon och hans familj och även lilla Izzie. Vi blev bjudna på hemmagjorda vårrullar som var supergoda! Izzie tyckte det var jättekul att få fyra polare att leka med men den ända som ville var Goliat -och ärligt talat vet jag inte vem av dem som var värst, för både Izzie och Goliat for runt överallt och busade :). På söndagen var det uppstigning klockan 6 och sen var det bara att åka bort till utställningshallen.

Det var 11 faraohundar anmälda men bara 9 var på plats och Arne Foss var dagens domare. Goliat var först in av våra och han var lika glad och galen som alltid men jag hade önskat att han kunde stå stilla lite mer ;) han är liksom så taggad att vid minsta rörelse så flyttar han på sig. Han slutade som Bh5 och gick minste om sitt sista cacib (vilket kändes tråkigt) men om man tittar på top5 så placerade han alla stora grabbar i täten. Sen var det jag och Taika som skulle in, och jag brukar inte ställa henne så jag var lite nervös. Hon kändes kanon och det stod mellan henne, Inez och Qurry i den klassen. Domaren hade väldigt svårt att bestämma sig och vi fick springa flera varv och han berömde att det var så fina tikar och det var ett tufft val. Qurry gick ut som segrare och slutade sedan som bim mot Qing. Taika slutade som Bt2 vilket jag var väldigt nöjd med men visst var det tråkigt att bli utan både cert och cacib (som alla tikarna tävlade om). Lite komiskt att det var nästan bara svenska hundar på en norsk utställning.
Efter bedömningen så fikade vi bullar (homemade by me)och fotade lite hundar. Sen var det dags att packa in oss i bilen och säga hej då (men vi kommer definitivt tillbaka). Vi var nog väldigt trötta på hemresan för vi lyckades köra fel två gånger, första gången i Norge körde vi på rätt väg men åt fel håll.. Väldigt kurviga vägar, fick lite motorcykellängtan :). Andra gången körde vi fel vid Örebro vilket var riktigt klantigt -blondinkörning ;) :) (det var faktiskt inte jag). Vi skulle åka mot Stockholm på E20, och visst körde vi på E20 men mot Göteborg!! 6mils felkörning! Då började man få rejäl träsmak i baken. Men sen så hamnade vi där vi skulle. Kom i säng efter 2 på natten!


Jättetack Annica för mycket trevligt sällskap och grattis till Qurrys Nuch, bim och Nv-09! Och ett stort tack till Simon för att vi fick sova hemma hos dig och tack för alla fina bilder!

2 kommentarer:

Simon o Izzie sa...

Hahaha, hva?! Kjørte dere mot Gøteborg? :) Dere var vel trøtte!

Tusen takk for supert selskap i helgen - dere er alltid velkomne igjen. Hundene mine bare ELSKER gjestesengen på stua.. Jeg er redd Izzie ikke kommer til å tilgi meg om jeg rydder den bort... jaja, den får stå der i noen dager til :)

Lykke til på Stora Stockholm!

Helena och Solo sa...

Kul att vi ses i helgen! :-)
Spännande blir det!